Microsoft lanceert speciaal Excel-toetsenbord op Android

Microsoft heeft een speciale Excel-toetsenbord gelanceerd voor Android-tablet, die ook niet op een normale smartphone werkt. Dankzij dit toetsenbord kun je veel gemakkelijker berekeningen uitvoeren binnen de Excel-app.

Excel-toetsenbord voor Android-tablets

In de wereld bestaan twee soorten toetsenbordgebruikers: de mensen die nooit gebruikmaken van de tien cijfers aan de rechterkant van het bord (er bestaan toetsenborden die die toetsen niet eens hebben) en de mensen die er niet meer zonder kunnen. En waarom zou je ook? De toetsen rechts zijn comfortabeler geplaatst dan de cijfertoetsen boven een toetsenbord en je hebt daarnaast direct toegang tot de vele tekens waarmee je sommen kunt maken in programma’s zoals bijvoorbeeld Excel. Laat dit nou net een mooi voorbeeld zijn.

Microsoft heeft namelijk een nieuw toetsenbord gelanceerd voor Android, maar alleen voor Android-tablets. Je kunt met een omweg dit bord wel installeren op je smartphone, maar dan zul je merken, zelfs als enthousiasteling, dat het niet lekker werkt en het daarom een slimme keuze van Microsoft was om het bord alleen voor tablets beschikbaar te maken. Zoals je op het bovenstaande plaatje kunt zien bevat dit toetsenbord een Numpad aan de rechterkant, zodat je sneller toegang hebt tot de tien cijfers.

Dit toetsenbord is speciaal ontwikkeld voor Excel, maar je staat natuurlijk vrij hem te gebruiken voor andere apps waar je vaak met letters en cijfers door elkaar werkt. Naast de tien cijfers aan de rechterkant, bevat dit toetsenbord ook een tab-knopje, waarmee je snel door de verschillende tabs van je spreadsheet bladert. Momenteel gaat het hier nog wel om een experimentele versie van het toetsenbord, dus dat betekent dat er nog functies bijkomen, maar wanneer je vaak met Excel werkt op je tablet is het nu al super handig.

zie: http://www.tabletsmagazine.nl/2015/02/microsoft-lanceert-speciaal-excel-toetsenbord-op-android/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *