Filters maken uw Excel-lijsten overzichtelijk

20 februari 2015 – Ook als marketeer kunt u niet zonder Excel. Maar maakt u een lijstje of een overzicht in Excel met veel gegevens, dan ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Hier heeft Excel een handige oplossing voor. Als u filters instelt, kunt u aangeven welke selectie van gegevens u wilt zien.

Voor het maken van lijsten en overzichten moet u in Excel zijn. Adressenbestanden van klanten, het aantal bezoekers van een evenement, alle e-mailadressen met een opt-in; u zet het eenvoudig in lijsten die u naar hartenlust kunt uitbreiden en aanvullen. Voor u het weet heeft u een enorme database aangelegd waarin het steeds moelijker zoeken wordt. Gebruik dan de optie Filteren in Excel. Daarmee stelt u filters in waardoor u alleen die gegevens te zien krijgt die u op dat moment nodig heeft. Zo kunt u aangeven dat u alleen klanten wilt zien die al een keer besteld hebben dit jaar of alleen e-mailadressen die nog actief zijn.

Excel stopt filter bij lege cel
U stelt eenvoudig een filter in door de cellen te selecteren waar een filter moet komen. Het is handig om eerst een rij in te voegen na de titelrij. Dan kunt u gewoon de tekst in de titelrij blijven zien. U gaat naar tabblad Start en vervolgens naar Bewerken. Daar kiest u voor Sorteren en filteren en voilà. Let op dat u geen gaten heeft in uw spreadsheet. Anders stopt Excel met filteren bij de lege cel en worden gegevens daaronder niet meegenomen. Loop dus voordat u filters instelt eerst uw hele document goed na.

Bron: MarketingRendement

http://www.rendement.nl/marketing/nieuws/id15169-filters-maken-uw-excel-lijsten-overzichtelijk.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *